Lightrail – Tram en Metro

Monteurs, Voormannen, Hoofdmonteurs, Uitvoerders Lightrail

Aanleg en onderhoud lightrail spoor tram en metro. In de grote steden in Nederland zijn ze niet meer weg te denken, de tram en de metro. Nieuwesteeg Rail Service beschikt over een grote groep ervaren monteurs, voormannen en hoofdmonteurs en enkele uitvoerders gespecialiseerd in deze zogenaamde lightrail vervoersopties. Al onze monteurs hebben naast de prorail bevoegdheid ook de bevoegdheid werkzaamheden uit te voeren op tram- en metrospoor door middel van een aanvullende cursus op het digitale veiligheids paspoort (DVP).

Zowel periodiek onderhoud van de lightrail als vernieuwingen van bestaand spoor en nieuwbouw, bij Nieuwesteeg Rail Service hebben we al deze kennis en kunde in huis. De afgelopen jaren zijn we op vele en diverse lightrail projecten actief geweest, onder andere in Amstelveen, Amsterdam, Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein en Den Haag.

  • Nieuwbouw lightrail
  • Vervanging lightrail
  • Spoorinspectie en schouw
  • Vervangen passtukken
  • Invullen storingsdienst

Lassers Lightrail

Daarnaast zijn onze lassers lightrail gecertificeerd en beschikken we hiermee over lasploegen die inzetbaar zijn om thermietlassen te maken op lightrail spoorprofielen. Naast thermietlassen beschikken we ook over gecertificeerde bekistlassers om lightrail te lassen door middel van een bekistlas. Onze laskar is gekeurd voor ieder type lokaalspoor en hiermee ook inzetbaar op tram- en metroprojecten en werkzaamheden. Meer informatie over onze laswerkzaamheden is te vinden op www.spoorlassen.nl. Zo kunnen we diverse specialismen combineren en naast de aanleg en onderhoud van lightrail spoor tram en metro ook de laswerkzaamheden hierop uitvoeren.

Elektrische Railhog Lightrail

Daarnaast beschikt Nieuwesteeg Rail Service over een volledig elektrische railhog waarmee onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Deze machine is inzetbaar om personeel en materiaal en gereedschap in korte tijd te vervoeren zonder enige uitstoot van CO2 en draagt daarmee bij aan onze doelstelling. Onze railhog is gekeurd voor zowel tramspoor als voor metrospoor en hiermee inzetbaar op alle type lightrail spoor. Door de elektrische aandrijving is de machine emmisievrij wat ook in tunnels zorgt voor een prettige werkomgeving. Meer informatie over de railhog? Klik dan op onderstaande button!

Railhog